Manhattan Skyline

Når noen nevner Manhattan skyline, tenker jeg vel så mye på drømmemannen Magne Furuholmen som selve skyskraperne. Mulig jeg er miljøskadet av åttitallet, men jeg tenkte at dette innlegget var en glimrende anledning til å presentere gåsehudfremkallende bilder til linjer av det jeg fremdeles anser som en vanvittig fin sang.

Det var helt til jeg studerte teksten.

Idyllen brast nemlig nå nettopp, når jeg sitter i sengen i nattemørket på hotellet, og googlet “Manhattan Skyline lyrics”. Fra å være i søvnig bloggemodus, gikk både øyebrynene og latteren til himmels. Det gikk først nå opp for meg at jeg som 40-åring fremdeles tidvis er akkurat som Trond-Viggo Torgersens “Hjalmar”, og synger for full hals i bilen uten å tenke over hva det er jeg synger på:

Eeee, yug gatta rapsuly take aly

Eeee, when yu breakandan se gobay (se gobay)

Så nå, mine damer og herrer; len deg godt tilbake, trekk pusten, hør tutingen av de gule taxiene i det fjerne, ta frem solbrillene og dra lua godt nedover ørene når du blir med meg på båttur i Hudson og East river. Sist, men ikke minst – sett på “Manhattan skyline” med A-ha på full guffe og bli med på banal allsang fra starten:

We sit and watch umbrellas fly

I’m trying to keep my newspaper dry

 

This slideshow requires JavaScript.

One thought on “Manhattan Skyline

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s