It’s a wrap!

Seks smakfulle døgn alene i The Big Apple er fortært, både visuelt og helt konkret i form av gastronomiske opplevelser. Ukens siste frokost ble mocha og croissant signert Jack’s Stir Brew, og koffertene er i godlage og lar seg lukke igjen uten at jeg må sitte på dem først.

Føttene, hjernen, hjertet og synet er overfôret med uforglemmelige inntrykk, og det er usedvanlig slitne 167 cm kropp som mest av alt gleder seg til å komme hjem og gi datteren sin universets største bamseklem!

Takket være dere fininger, samt noen nye, herlige bekjentskaper, er det en sann glede å spre det glade budskap og med dét gi noen deilige råd på veien til dere som tar turen hit en vakker dag.

Derfor, i totalt irrelevant rekkefølge, her kommer mine beste NYC-tips. Enjoy – og god tur!

 

1. Ut på bøljan blå

Om det er med Circle Line, Staten Island-ferjen, Hornblower eller annen flytende farkost; ta deg tid til noen timer i Hudson og East river! Vakrere enn NYCs skyline kan det knapt bli. Har du ekstra romslig budsjett, ville jeg absolutt tatt en helikoptertur i tillegg (det gjorde jeg for 12 år siden, og det satte uutslettelige spor). Tips: Sjekk ut New York Pass, det lønner seg fort ift både båttur, helikopter og diverse inngangspenger!

fullsizerender-37

 

2. Gastropub på Michelin-vis

Midt i et supersjarmerende nabolag finner du The Spotted Pig, gastropuben som – ikke uten grunn – har fått kudos fra Michelin. Ta turen på en vanlig ettermiddag (er ikke mulig å bestille bord), spis en av verdens beste og uforglemmelige burgere, sett deg ved baren og la skravla gå i timevis med de innfødte – som amerikanere flest, synes de det er stas å bli kjent med folk. Drinkene er av en annen verden (Gold Lion anbefales), så her er det absolutt ingen grunn til å stresse!

 

3. Under the bridges

Brooklyn Bridge er et vakkert skue, et ikonisk og arkitektonisk mesterverk – noe man raskt erfarer at hele verden er enige i, der man går i lang, lang rekke mer eller mindre hele tiden. Men det er så absolutt verdt det. På den andre siden venter bl.a. sjarmerende DUMBO (down under Manhattan bridge) og nydelige Brooklyn Bridge Park. Chill & relax!

 

 

4. Macao Trading Company

Denne “hemmelige” nabolagsperlen ligger på andre siden av The Roxy. Hadde det ikke vært for Mark, en av mine barkompiser fra The Spotted Pig, hadde jeg aldri ant at det eksisterte. Døren vitner overhodet ikke om at dette er ett av de hotteste stedene i NYC. Stedet eies av dem som startet Employees Only (for øvrig i nærheten av The Spotted Pig), en av barene som nettopp fikk æren av å være en av verdens (!) beste barer. Foruten kanongode drinker og spennende mat, samt en kul lounge i kjelleren, er det ekstremt lett å komme i prat med folk. Igjen; ved å oppsøke de lokale “sjappene” får du en særdeles mye mer autentisk, kulere og mer minneverdig opplevelse enn ved å gå i de etablerte turiststedene. Husk å hilse til serbiske Ivan (den superhyggelige eieren) fra meg!

PS: En av dem jeg kom i prat med anbefalte også baren Bathtub Gin, et legendarisk sted som skal være verdt et besøk.

img_3500

 

5. Italiensk nabolagssjarmør

Pepolino’s er restauranten Roxy selv anbefaler hvis det skulle friste med italienske kalorier. Stedet befinner seg to minutter fra hotellet, og er en skikkelig storsjarmør både med tanke på den hjemmelagde maten, atmosfæren, de italienske gjestene og ikke minst de ansatte – som også i stor grad har italienske aner. Yummy for my tummy!

fullsizerender-32

 

 

 

6. Forget about Breakfast at Tiffany’s…

Ta turen til Square Diner i stedet! Fem minutters gange fra Roxy finner du ekte amerikansk frokost slik den skal være, og hvor turistene er byttet ut med laidback newyorkere på vei til/fra jobb. Mer autentisk NYC-start på dagen får du ikke!

img_2647

 

7. Luksusfrokost ved parken

Egg benedict har, frem til nå, vært noe jeg har forbundet med en av de mest ultimate utfordringene til MasterChef-aspiranter og som ofte gjør Gordon Ramsay fly forbanna. Sarabeth’s ved Central Park er, i følge lokalkjente, en av stedene som kokkelerer dette aller best. Så; dersom du synes det er helt naturlig og “innafor” å betale 400 kroner for to egg med ett glass appelsinjuice – be my guest! Personlig sier jeg som følger: Gjort er gjort og spist er spist, men eggs benedict vil aldri bli noen frokostfavoritt hos meg.

sarabeths

 

8. Keep on rollin’…

..Og gjør det på to hjul i Central Park! Spis ferdig frokosten på Sarabeth’s, la sykkelhjelmen seile sin egen sjø, kjenn vinden blåse i håret, følg med så du ikke sykler på et ekorn eller fem, ta noen stopp underveis – og bare nyyyyt!

central-park

 

9. The Roxy Hotel

Hotellet har allerede fått som fortjent i form av et eget blogginnlegg, men en god ting kan verken repeteres eller sies for ofte: Intimt, perfekt beliggenhet, fantastisk atmosfære, groovy musikk i jazzloungen og på Djangos jazzclub, eksepsjonelt hyggelig betjening (deriblant Billy og Andrew, som jeg lovet å sende en hilsen til her inne), store rom med høy standard, “fair trade organic shade grown” Jack’s kaffebar, kinosal, deilige drinker… Hva mer kan man ønske seg? Hadde selvsagt ikke skadet med litt lavere priser, men oppholdet er verdt sin vekt i gull, så da spiller det ikke så stor rolle…

roxy-lounge

 

10. The Whitney Museum

Ok, folkens, så var MoMA kanskje en ørliten skuffelse, men i den andre enden av skalaen finner vi mitt nye favorittmuseum; Whitney. I sine splitter nye lokaler i den sørlige enden av The High Line får du servert usannsynlig mye flott, moderne kunst, spennende installasjoner og en himmelsk utsikt over byen og Hudson River. Et besøk her er et must!

whitneymadonnawhitney2

 

11. A look from above

La inntrykkene fra Whitney synke inn ved å vandre langs The High Line; 2,33 km nytelse med kunst, installasjoner, deilig kaffe, utallige benker, planter og nedlagte jernbanespor. Bedre medisin for å trekke pusten og senke skuldrene midt i NYC er vanskelig å oppnå!

img_3349img_3351img_3352img_3391img_3334

 

12. Never forget

Besøk Snøhettas arkitektoniske underverk, og la deg berøre av de tøffe inntrykkene fra 11. september 2001. Vakkert, uforglemmelig – og veldig trist. (Les eget blogginnlegg her)

WTC.JPG

 

13. Look up

Mitt aller beste – og i bunn og grunn eneste – tips, er enkelt og greit: Ta beina fatt! Sub’en er vel og bra, men det er på bakkenivå det meste skjer. Sist, men ikke minst: Se opp! Skyskraper-tettheten er misunnelsesverdig; føl deg bitteliten og kjenn hvordan du blir sugd inn i en realitet som minner mest om en evigvarende film som du aldri blir lei av. La dagdrømmene sveve fritt i det du går gatelangs, og har du ikke anledning, ta mer enn gjerne en titt på Instagram-kontoen min for flere bilder, @2runnsj

skyskraper

Takk for nå, NYC, love of my (and Alicia Keys’ life):

Concrete jungle where dreams are made of

There’s nothing you can’t do

Now you’re in New York!

These streets will make you feel brand new

Big lights will inspire you

Hear it for New York, New York, New York!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s