Dejlige København

Laidback atmosfære, sjarmerende gater og smug, designbutikker i fleng og ikke minst et matmekka som er til å dø for… Alt dette finner du en liten times flytur fra både Torp og Gardermoen.

Jeg føler meg alltid som en dronning i Kongens by, en lite selvhøytidelig en, sådan. De vennlige smilene, den deilige kaffen, de uforglemmelige brunchene og lunsjene, vindusshoppingen man blir helt svimmel av (for ikke å glemme shoppingen som kan få ethvert kredittkort til å smelte), de fargerike smågatene… Byen har tatt bosted i hjertet mitt i så stor grad at jeg seriøst kunne tenke meg å bo der en vakker dag.

København er en “småby” med kontinentalt preg: Her får du ALT du ønsker deg. Her følger noen av mine favoritter

Hotell: Skt. Petri

Dette hotellet definerer seg selv som “Laidback luxury”, og med god grunn. Midt i hjertet av byen har Petter Stordalen etablert et av mine absolutte favoritthoteller; uavhengig av sted. Moderne, lekkert, spennende kunst, originale interiørløsninger på rommene, deilig mat og skummelt gode drinker, en herlig terrasse med steinovn og pizzabakere. I tillegg tilbyr de alltid en kanonbra start på dagen med sin innbydende, fristende frokost – her tilbys alt fra ingefærshot til omelett som du selv bestiller av omelett-chefen. Om det koster? Ja. Er det verdt det? Ja.
(Skt. Petri er en del av Choice-kjeden, du samler derfor opp bonuspoeng her på samme måte som ellers.)

 

Brunch: Café Norden

Noen vil kanskje hevde at brunch på Café Norden er en turistfelle, men det er i tilfelle med god grunn. Her er det ALLTID fullt, og københavnere går heller ikke lei av dette stedet som har ligget midt i hovedpulsåren i en årrekke. Selve bygget er fra 1896, og den historiske atmosfæren er til å ta og føle på i det man går inn døren. Her får både magen og øynene full oppvartning; både kakene og maten for øvrig er himmelsk, det samme gjelder champagnen, smoothien og kaffen. Maten er laget med sjel og ferske, utvalgte råvarer – alt til priser som overhodet ikke er avskrekkende.

IMG_2034

 

Afternoon tea: NIMB

Konseptet afternoon tea er opprinnelig britisk, men har heldigvis blitt adoptert av både dansker og nordmenn; her til lands kan eksempelvis både Grand Hotel i Oslo og Brekkeparken i Skien tilby disse deilige “teselskapene” med forseggjorte, danderte mini-retter. Hotellet NIMB ligger i selve Tivoli og er særdeles Taj Mahal-inspirert, men det er utenpå. I NIMB Bar stiger man nemlig inn i en helt egen verden med peis, flygel, fantastiske blomsteroppsatser, velkledde herrer og frøkner og en av de mest ærverdige lunsjene/minimåltidene du kan oppdrive. Afternoon tea her bør oppleves av alle som har sansen for det lille ekstra, fortrinnsvis damer eller menn som er glade i “dilldall-mat”. Yummy for my tummy!

 

Middag & drinker: The Market

The Market oppdaget jeg takket være en venninne som hadde bodd i København i flere år og mente jeg burde ta turen dit. Sjelden har jeg vært så takknemlig og glad for et reisetips. Denne restauranten er et mekka for gastronomiske sjeler, men også for dem som “bare” er glad i deilig asiatisk fusion, glitrende service og smektende drinker. Selv om stedet har plass til et utall gjester er det “alltid” fullt, booking er derfor å anbefale.
The Market har for øvrig nettopp åpnet en italiensk utgave, denne gleder jeg meg vilt til å utforske ved første anledning!

IMG_2062

 

Dette var bare et bittebittebittelite utvalg av noen kulinariske favoritter hos undertegnede. Jeg har ikke engang nevnt street food-paradiset Papirhaleøen eller Kødbyen – eller noen av de hundrevis andre matstedene som er til å forelske seg fullt og helt i.

Men byen er så mye, mye mer enn mat, drikke og hemningsløs designshopping på Illum Det er timevis med vandring i idylliske bydeler, det er å se byen fra vannet i en sjarmerende kanalbåt, det er å droppe innom verdens minste hotell bare for å ta en kaffe.

Det ER virkelig deilig å være norsk i Danmark.

One thought on “Dejlige København

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s