Provencalsk roadtrip

Den asurblå kysten i Frankrike er umulig å gå lei av, spesielt om du tar bilen fatt og kombinerer jetset-byene med bittesmå landsbyer i fjellene. Med en oval weekend og en sportsbil som hovedingredienser får du en opplevelse du sent vil glemme.

Flyplassen i Nice er et perfekt utgangspunkt for å leie bil. Mulighetene for en uforglemmelig roadtrip er uendelige, derfor kan det være greit å ha gjort seg opp en mening på forhånd om hvor ferden skal gå.  Avstandene er korte, veiene er morsomme å kjøre på og overraskelsene står i kø langs veien – enten det er bittesmå landsbyer eller vingårder som dukker opp etter hvert som man tar av fra motorveien.

Valget denne gang falt på en supersexy Audi TT som gjorde sjåføren mo i knærne og like hvinende av fryd som hjulene hvinte i de provencalske svingene…

 

Med dette vidunderet av en bil var det ekstremt deilig å cruise rundt i Provence, St Tropez og Cannes. Første uforutsette stoppested på veien var en ufattelig nydelig landsby som plutselig dukket opp “in the middle of nowhere”; Flayosc.

IMG_2284

Flayosc i Provence fortjener mer oppmerksomhet og mer tid enn undertegnede fikk tid til, men det endelige målet lå bare noen få mil unna, nemlig Tourtour. Stedet er kalt “the village in the sky”, noe som i kombinasjon med navnet i seg selv fristet til en oppdagelsesferd.

Og Tourtour leverte virkelig til forventningene. Eller rettere sagt; overleverte. Hotellvalget falt på La Bastide de Tourtour Hôtel & Spa, en herregård med en eksepsjonell utsikt man som regel bare ser i sære franske, romantiske filmer.

IMG_2291IMG_2299IMG_2356

Fem minutters gange fra hotellet ventet Idyll med stor I. Januar er ikke akkurat høysesong for landsbyen Tourtour som vanligvis består av kun 536 innbyggere, derfor var også restaurantutvalget en smule begrenset. Men La Bastide viste seg å bli en gastronomisk fulltreffer. 3-retters middag for 2 med en fantastisk, lokal vin og diverse appetittvekkere endte på ca 800 kroner. Det er da man sperrer øynene opp av motsatt årsak enn man ofte gjør her hjemme.

 

Ferden ned fra “himmelens landsby” bød på impulsive stopp underveis, hvorav sjarmerende Villecroze virkelig ble en hjerteknuser. Smale, trange gater, nydelige hus og bakgårder og knapt et menneske i sikte. I høysesongen oversvømmes både Villecroze og Tourtour av turister, derfor kan en slik tur utenfor allfarvei virkelig være å anbefale på vinterstid når man har “hele” Provence for seg selv.

This slideshow requires JavaScript.

Et annet sted som virkelig er verdt et besøk er Grasse. Byen er først og fremst kjent for parfymeproduksjon, men kan i likhet med Provence for øvrig med fordel utforskes ved å ta bena fatt. Spennende høydeforskjeller, en majestetisk panoramautsikt og koselige gater er bare noe av det som er verdt å nevne.

IMG_2525IMG_2516IMG_2510IMG_2512IMG_2529

Utsikten fra Grasse er helt magisk. Her ser man utover de syv blåner og hundre blåner til. Men som en avslutning på en ellers rolig helg kan det alltids være stas å “sjekke trøkket”  i de litt større byene, som f eks Nice eller Cannes. Sistnevnte er som kjent et eldorado for både kjendiser og turister på sommertid og under filmfestivalen. På vinterstid kan man imidlertid gjøre skikkelige hotellkupp, eksempelvis på historiske og velrenommerte Intercontinental Carlton Cannes Hotel – et “checklist”-hotell som ligger midt på croisetten, har egen Moët Chandon-bar og en frokost med champagne og utsikt over havet.

IMG_2432

This slideshow requires JavaScript.

En svipptur til Monaco og/eller Italia er også å anbefale dersom man har tid og lyst. Eller hva med Nice, St Tropez, Antibes, Juan Les Pins, St Maxime osv? Slå deg løs – og få med deg så mange soloppganger og solnedganger som mulig. Denne i Cannes var ikke å forakte…

IMG_2549

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s